Havuz Yapımı

Yüzme havuzları genellikle herkesin sevdiği ve yaz kış tercih edilen alanlardan birisidir.

Havuz Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayalinizdeki yüzme havuzunu gerçeğe dönüştürmeden önce havuz yapımında dikkat edilmesi gerekenler sorusunun cevabını birlikte bulalım.

Neden bir havuz istiyorum?

Size özel bir yüzme havuzu hem bahçenize mimari güzellik hem de sevdiklerinizle beraber hoş vakit geçirebileceğiniz sosyal bir alan sağlar. Neden bir havuz istediğinizi bilirseniz o amaca yönelik havuz inşaatının ilk aşamasında doğru temelleri atmaya başlarsınız. Bu havuz evinizin bahçesine yapılacak ailenizle birlikte özel olarak kullanacağınız bir havuzda olabilir yada ticari olarak misafirlerinizi ağırlayacak butik bir otel işletmenizin havuzu da olabilir.

Bu sebeple havuz yapımında dikkat edilmesi gerekenler sorusunun ilk cevabını vermiş olursunuz. Böylece hem havuzun ebatları hem de filtrasyon sistemi açısından havuz yapan firmalar doğru bilgi ile işe başlamış olurlar.

havuz yapımı
havuz yapımı

Hangi havuz modellerini tercih etmeliyim?

İlk defa havuz yaptırıyorsanız havuz modelleri konusunda detaylı bilgi sahibi olmamanız çok doğal. Genel olarak yüzme havuzları betonarme havuz, prefabrik havuz ve fiberglas havuz olarak üç çeşide ayırabiliriz. Bu havuz modellerinden seçim yaparken dikkat etmemiz gereken can alıcı konulara birlikte bakalım. Bunların en başında tabi ki havuz maliyeti ilk akla gelen konu.

Sıva şap beton demir gibi kavramlar sizin gözünüzü korkutuyorsa hazır havuz modellerini tercih edebilirsiniz.

Betonarme havuz yapım ve fiberglas maliyetleri birbirine çok yakın iken prefabrik maliyetleri çok daha düşüktür. Seçim konusunda bütçenin dışında fiziki alt yapı koşulları da bizi karar verme konusunda aydınlatacaktır. Örneğin ulaşımın zor olduğu inşaat araçlarının ulaşamadığı beton döküm işleminin yapılamayacağı yerlere prefabrik yada fiberglas havuz seçenekleri ön plana çıkmaktadır. Hem bütçe hem de fiziki alt yapı koşullarımıza bakarak havuz yapımında dikkat edilmesi gerekenler sorusunun ikinci cevabını da vermiş olacağız.

Havuz nereye yapılacak?

Önemli bir soruyla daha karşı karşı karıyayız. Yüzme havuzu yapımı için herkes bir tavsiyede bulunacak. Evimizin bahçesinde oturmuş her kafadan ayrı bir sesin ayrı isteklerin olduğu bir grubun arasında havuzu nereye yapacağımıza karar vermek zorunda kalmış olabiliriz. Havuz inşaatı sizin için detaylı bir planlama gerektiren bir konu. Eğer yapılacak havuzumuz açık havuz ise evimizin ana kapısından çıktığımızda dolanmadan rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir noktada olmalıdır. Havuz merdiveni için belirleyeceğiniz yerde evinizin ana kapısına çok ters bir noktada kalmamasına özen göstermelisiniz.

Güneş alması ve kenar kısımlarında yeteri miktarda yürüme ve şezlong alanlarının olması gerekmektedir. Eğer kapalı havuz ise havalandırma ve nem alma ekipmanlarının doğru seçilmesi çok önemlidir. Ayrıca kapalı havuzlar için havuz suyu ısıtma sistemi dizaynı ve kapalı havuzun bulunduğu iç ortam iklimlendirilmesi doğru yapılmalıdır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutacak bir firma size bu konuda tüm detayları sunacaktır. İçiniz rahat olsun.

Havuz yapım referanslarımıza buradan göz atabilirsiniz.

Havuz yapımı için ne kadar bütçem var?

Hayalini kurduğunuz havuza bir an önce kavuşmak istiyorsunuz. Havuz yapımı için kafanızda oluşturduğunuz bütçe hayalinizdeki havuz için yeterli mi? Bu konuda görüştüğünüz fikir aldığınız havuz yapan firmalar size farklı bütçe teklifleri ile gelecektir. Burada karar verme noktasında teklif aldığınız firmaların referansları size önemli bir yol gösterecektir. Bu referanslar arasından size uygun olan havuzu konusunda gerçekten uzman en iyi havuz firmaları önerisi ile karar vermeniz kolaylaşacaktır. Havuz yapım fiyatlarımız için iletişime geçin.

Havuz yapımı için ne kadar sürem var ?

Havuz yapımı süresi seçtiğiniz havuz türlerine göre değişmektedir. Betonarme havuz ortalama 30-45 gün gibi sürede tamamlanabilir. Prefabrik veya polyester havuz yapımı süreleri ise çok daha kısa 10-15 gün gibi bir sürede tamamlanarak teslim edilir. Ancak iklim şartları yada havuz yapılacak zeminin zorluğu bu süreleri uzatabilir. Bu konuda havuzunuzu yapacak firmanın ön görüleri ve analizlerine göre planlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Ekstra havuz aksesuarları istiyor muyum?

Havuzunuz ilave göz alıcı aksesuarlar ile çok daha güzel bir görünüme sahip olabilir. Bu aksesuarlar hem görsel güzellik hem de havuzunuz için ayırdığınız alanı çok daha ergonomik ve verimli kullanmanızı sağlar. Sizin için uygun olan havuz aksesuarlarını gelin birlikte seçelim.

  • Havuz Kobra Şelale
  • Havuz Su Perdesi
  • Havuz Karşı Akıntı Sistemi Jet Stream

Havuz bakımını nasıl yapacağım?

Artık en zorlu süreçler bitti ve hayalinizdeki o güzel havuzunuza kavuştunuz. Şimdi artık aklınızdaki soru havuz bakımını nasıl yapacağım. Havuz bakımında temel iki unsur vardır. Birincisi mekanik temizlik. İkincisi kimyasal temizlik. Bu iki havuz temizlik ihtiyaçlarını biraz daha detaylandıralım. Havuz bakımını son derece keyifli hale getirebilirsiniz. Bunun için bazı temel bilgilere sahip olmalısınız. Havuz malzemelerini genel olarak öğrenmelisiniz.

Havuz Mekanik Filtrasyon

Havuzunuzu teslim aldıktan sonra bir takım bakım işlerini üstlenebilir yada bir yardımcı bulabilirsiniz. Bu bakım işini kendiniz üstlenecek iseniz bazı bilgilere sahip olmalısınız.

Temel olarak havuzunuzdaki su polyester bir havuz filtresinden geçerek besleme nozulları dediğimiz havuz tabanı yada yan yüzeylerde bulunan ağızlarda tekrar havuza gönderilir. Bu esnada kum filtrenizin içi kirlerle dolar. Bu kir tabakasını temizlemek için ters yıkama dediğimiz işlemi yapmalısınız. Bu işlemi kum filtresinin önünde bulunan çok yollu vana veya altı yollu vana dediğimiz ekipman ile yaparız.

Evlerimizi nasıl bir süpürge ile temizliyorsak havuzumuzu da bir süpürge ile temizlememiz gerekiyor. Tabanda zamanla oluşan tortu birikintisini havuz dip temizliği yaparak temizleriz. Teleskopik süpürge sapı ve havuz süpürgesi dediğimiz havuz ekipmanları ile bu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemleri öğrendikten sonra havuz sizin için daha keyifli olacaktır.

Havuz Kimyasalları

Havuz kimyasalları başlı başına çok temel bir konudur. Ancak burada sizleri çok sıkmadan basit ve temel bilgileri aktaracağız. Havuz bakımı söz konusu ise ilk akla gelen konu havuzda kullanacağımız dezenfeksiyonu sağlayacak kimyasallardır.

Temel olarak havuz kloru asıl dezenfeksiyon işlemini sağlayan kimyasaldır. Klorun etkin ve verimli çalışabilmesi için ph değeri ideal aralık olan 7-2-7,6 aralığında olmalıdır. Bu ideal aralığı ayarlayabilmek için ph düşürücü veya ph yükseltici kimyasalları kullanırız.

Havuzun duvar kısımlarında yosun tutmaması için yosun önleyici kimyasalı da destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Bunun dışında havuz parlatıcı da destekleyici bir kimyasaldır.

Tabanda tortuları daha verimli bir şekilde toplamak için havuz çöktürücü yada havuz topaklayıcı dediğimiz kimyasalları kullanarak su içerisinde bulunan partikülleri birleştirerek taban inmesini sağlarız.

Pratik kullanıma sahip olduğundan havuz kimyasalı için multi tablet klor dediğimiz üçü bir arada tablet klorları da kullanabilirsiniz.

Bu havuz bakımı için havuz kimyasalları fiyatlarını araştırarak sizin için uygun ürünleri temiz ederek kullanabilirsiniz. Online satış sitemizden sağlık bakanlığı onaylı ürünlerimizi güvenle satın alabilirsiniz.